کد خبر: 7630 ۲۱:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۰

یادداشت

حجاب، ارزنده‌ترین زینت

یک فعال فرهنگی اردبیل با بیان اینکه مسیر ایجاد کانون گرم خانواده از رعایت موازین حجاب و عفاف می‌گذرد، نوشت: عشوه‌گری، خودنمایی و تبرّج در بیرون از خانه، قطعا به قوام و استحکام روابط اعضای خانواده کمک نمی‌کند و مشکلات بسیاری را در پیش روی خانواده و روابط آنها ایجاد می کند.

حجاب، ارزنده‌ترین زینت

 حاتم رسولی فعال فرهنگی و اجتماعی اردبیل در تازه ترین یادداشت خود به موضوع حجاب و عفاف اشاره کرد و نوشت: یکی از تعالیم مهم دینی توجه به حیا و حجاب در روابط اجتماعی و فردی است. اسلام عزیز در اهمیت و ضرورت حجاب آیات و روایات فراوانی دارد. توجه به مقوله حجاب زنان و مردان تنها منحصر به دین اسلام نیست؛ سایر ادیان الهی نیز در این باره توصیه‌‌های داشته‌اند. در فرهنگ اسلامی، ملسمین با رعایت حدود شرعی حجاب و پایبندی به حیا، التزام عملی خود به یکی از دستورات مهم و ضروری دین را به معرض نمایش می‌گذارند.  

حفظ حجاب به کسب رضایت الهی و تقویت ایمان منجر می‌شود. رعایت این اصل در زندگی در حقیقت عمل به اوامر و فرامین الهی است. حفظ حجاب موجب قرب الهی است. خداوند متعال انسان‌های پاک دامن را دوست دارد و برای آنهایی که حیا پیشه می‌کنند در نزد خدا،  اجر و منزلتی‌ست. هم چنین می‌توان گفت که حجاب ظهور عفت درونی و پاکی و نجابت روحی انسان است؛ بنابراین افرادی که در این زمینه دقت داشته و همواره به رعایت حجاب همت می‌گمارند، ضمیر پاک و نجیب خویش را نمایان می‌سازند.

از سویی دیگر حجاب آرامش درونی و روحی انسان را به همراه دارد. کسانی که به سمت برهنگی و و خودنمایی روی می‌آورند به واسطه نداشتن روحیه عزت و اعتماد به نفس سعی در جبران کمبودهای روحی و روانی خویش دارند. عشوه‌گری و خودنمایی تشویش‌های روحی افراد را بیشتر می‌سازد و سبب سلب آرامش روانی آنان می‌گردد.

مسیر ایجاد کانون گرم و صمیمی خانواده از رعایت موازین حجاب و عفاف می‌گذرد. عشوه‌گری، خودنمایی و تبرّج در بیرون از خانه، قطعا به قوام و استحکام روابط اعضای خانواده کمک نمی‌کند و مشکلات بسیاری را در پیش روی خانواده و روابط آنها ایجاد خواهد نمود.

نکته دیگری که در این باره می‌توان به آن اشاره داشت این است که حجاب به زن در جامعه هویت می‌بخشد. زن در فرهنگ اسلامی جایگاهی ویژه دارد. اسلام به زن نگاه ابزاری ندارد. در دیدگاه اسلام زن هویتی الهی دارد و نباید این گوهر تبدیل به کالایی تجاری یا ابزاری برای تبلیغ کالاهای تجاری شود. زن مسئولیت خطیری را داراست. رعایت حجاب و تقویت فرهنگ عفاف به زن کمک می‌کند تا رسالت خویش در حفظ کیان خانواده و تربیت نسل جدید برای مدیریت آینده جامعه را با آسودگی به انجام رساند.

بسیاری از منکرات و آسیب‌های اجتماعی با عدم رعایت حجاب  توسط زنان و مردان ایجاد می‌شود. هم زنان و هم مردان وظیفه مهم پایبندی به عفت و حفظ حجاب و حدود روابط بین زن و مرد را عهده دارند. در فرهنگ اسلامی ازدواج تنها راه ارضای نیازهای غریزی به شمار می‌آید. حجاب و عفاف موجب می‌شود تا واکنش‌های طبیعی به غریزه‌های جنسی کنترل شود. صحنه‌های نامناسب و محرک‌های جنسی یکی از عوامل اصلی آسیب‌های اجتماعی‌ست. توجه نداشتن به این امر خصوصا در سنین جوانی و نوجوانی باعث انحرافات مختلفی شده و جامعه را با خطراتی مواجه می‌سازد.   

حجاب محدودیت برای زنان و دختران نیست. حجاب مردان نیز برای آنها محدودیتی ایجاد نمی‌سازد؛ بلکه کارکرد اصلی حجاب صیانت از مردان و زنان است. همان‌گونه که بیان شد حجاب نمود ظاهری حیا و پاکدامنی است. برای داشتن جامعه‌ای عفیف و پاک حفظ حدود در روابط اجتماعی و اهتمام به امر حجاب ضروری‌ست. آنهایی که حافظ حدود الهی هستند  به ساخت جامعه‌ای پاک و اسلامی کمک می‌کنند در این رهگذر هم خود نفع می‌برند و هم اعضای جامعه را منتفع می‌نمایند. جان کلام آنکه به قول معروف حجاب برای زن ارزنده‌ترین زینت است.

 

 

انتهای پیام/ج