پایگاه خبری تحلیلی ابصارخبر اردبیل ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۵
پیام وزیر علوم به چهل و نهمین اجلاس معاونان پژوهش دانشگاه ها

تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو طی مسیر علم و فناوری است

در پیام وزیر علوم به چهل و نهمین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه ها کشور آمده است:حل مشکلات جامعه در زمینه های مختلف اقتصادی به ویژه تحقق اقتصاد مقاومتی خارج از مسیر علم و فناوری امکانپذیر نبوده و مقاوم سازی اقتصاد نیز تنها در سایه دانش بنیان کردن اقتصاد، فرهنگ و سیاست است.

به گزارش خبرنگار ابصارنیوز، جلال بختیاری مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امورپژوهشی و فناوری وزارت علوم در مراسم افتتاحیه چهل و نهمین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه ها کشور پیام وزیر علوم،تحقیقات و فناوری را قرائت کرد.

در این پیام آمده است: بدون شک نقش دانشمندان و محققان در کاهش آثار تحریم ها و محدودیت های ایجاد شده غیر قابل انکار است. پژوهشگران و نخبگان کشورمان توانسته اند با عزم و تلاش راسخ و با وجود کاستی ها و تنگناها پیشرفت های قابل ملاحظه ای را در عرصه های علمی و فناوری برای جامعه به ارمغان آورند و زیر بنای توسعه علمی، اقتصادی و اجتماعی را استحکام بخشند.

کسب رتبه اول منطقه و رتبه شانزدهم دنیا در تولید مدارک و مقالات علمی، تولید 6/1 درصد مقالات علمی دنیا و پیشرفت های قابل ملاحظه در علوم مختلف از جمله علوم هسته ای، سلول های بنیادی، نانو فناوری، مهندسی شیمی و صنایع دفاعی خود گواه این پیشرفت ها است.

در شرایط حاضر و با توجه به فضای جدید ایجاد شده در روابط بین المللی و جایگاه مناسب علمی ایران ضرورت دارد با برنامه ریزی صحیح در حوزه علمی و فناوری و بکارگیری دیپلماسی علمی و نیز استفاده از ظرفیت های محققان ایرانی مقیم خارج از کشور به توسعه همه جانبه و پایدار علمی و فناوری کشور سرعت بخشید.

در فضای جامعه امروز حل مشکلات جامعه در زمینه های مختلف اقتصادی به ویژه تحقق اقتصاد مقاومتی و نیز حل معضل بیکاری در خارج از مسیر علم و فناوری امکانپذیر نبوده و مقاوم سازی اقتصاد تنها در سایه دانش بنیان کردن اقتصاد، ، فرهنگ و سیاست است. لذا اینجانب از شما همکاران محترم تقاضا دارم مأموریت های اساسی ذیل را در دستور کار حوزه پژوهش و فناوری قرار دهید:

1: باتوجه به اینکه سال جاری از طرف مقام معظم رهبری به عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری شده است، ضروری است برنامه های اجرایی دانشگاه ها و مراکز پژوهش و فناوری در راستای اجرای فرمان معظم له به گونه ای تنظیم شود که مشارکت هر چه بیشتر دانشگاه ها و مراکز پژوهش و فناوری را در اجرای اقتصاد مقاومتی و اثربخشی این اقدام را فراهم سازد.

2: برای تحقق سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در حوزه زیست محیطی و علم و فناوری، دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و فناوری برنامه ها و راه کارهای اجرایی زمان بندی شده را ارائه نمایند.

3: به منظور هدایت فعالیت های پژوهش و فناوری در راستای توسعه کشور و رفع نیازهای اساسی لازم است ساماندهی و هدفمند کردن تحصیلات تکمیلی و پایان نامه ها و رساله ها جزو اولویت برنامه های آموزش عالی قرار گیرد. به منظور استفاده بهینه از امکانات و تجهیزات تحقیقاتی موجود در دانشگاه ها و مراکز پژوهش و فناوری، پارک های علم و فناوری باید ساماندهی لازم برای استفاده بهینه از تجهیزات آزمایشگاهی برنامه ریزی جامع صورت گیرد و در قالب توسعه آزمایشگاه های مرکزی که یکی از برنامه های موفق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دولت تدبیر امید است، کارها پیگیری شود.

4: لازم است برای هدایت دانشگاه ها و مراکز آموزش و فناوری در جهت تحقق دانشگاه کارآفرین، به کارگیری مدل های مناسب در برنامه های هر موسسه مورد توجه جدی قرار گیرد.

5: با عنایت به جایگاه علوم انسانی در آموزش عالی، لازم است توجه جدی به ایجاد شرایط لازم برای نقش آفرینی بیشتر در رشد علمی کشور و رقابت علمی بین المللی برای این رشته ها صورت گیرد.

6: برای استفاده هر چه بیشتر از ظرفیت های بین المللی ایجاد شده در جهت توسعه و ارتقای پژوهش و فناوری دانشگاه ها و مراکز پژوهش و فناوری و حضور فعال در پروژه های علمی – پژوهشی بزرگ بین المللی، اقدامات لازم و مؤثر باید صورت گیرد.

انتهای پیام/