پایگاه خبری تحلیلی ابصارخبر اردبیل ۱۶:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
مدیر شبکه تلویزیونی برون مرزی سحر:

"ادبیات مرثیه" فاخرترین ژانر ادبی عالم است/کرسی های" ادبیات مرثیه" در دانشگاه ها برگزار شود

بحرالعلومی در جمع پژوهشگران دانشگاهی با بیان اینکه ادبیات‌مرثیه میراث گرانبهای صفویه است از دانشگاهیان خواست‌کرسی های علمی در این خصوص برگزار کنند.

به گزارش ابصارخبر، عصر امروز عبدالله بحرالعلومی مدیر شبکه تلویزیونی برون مرزی سحر صفویه را نقطه عطف تاریخ و فرهنگ ایران دانست و گفت:ادبیات مرثیه میراث گرانبهای صفویه و قزلباشان ایران است و در اینخصوص دانشگاهیان شایسته است جهت پاسداشت این میراث گرانقدر کرسی های علمی برگزار کنند.

علویان ترکیه میراث داران صفویه در اروپا و آمریکا

مدیر شبکه تلویزیونی برون مرزی سحر در ادامه سخنان خود تعداد قابل توجه قزلباشان ترکیه (آناتولی) را خاطر نشان کرد و گفت: در ترکیه امروزی بالغ بر یک چهارم جمعیت این کشور علوی هستند و اکنون علویان ترکیه با برگزاری همایش ها و جشنواره های مختلف علمی، فرهنگی و هنری در نقاط مختلف جهان، میراث داران قزلباش در اروپا و آمریکا به شمار می روند.

مرثیه صفویه نشان گر نفوذ فرهنگ غنی ایران در جهان

بحرالعلومی بسط و گسترش ادبیات مرثیه در موسیقی علویان ترکیه را نشانه نفوذ فرهنگ صفویه ایران در جهان عنوان کرد و گفت: اکنون پرعظمت ترین جشنواره های فرهنگی که در اروپا بدست علویان ترکیه برگزار می شود،نوای دلنشین و نام آشنای "آه حسینیم،وای حسینیم" بگوش می رسد و این معجزه فرهنگی است که در چارچوب زمان حکومت ها تسخیر خود کرده است.

وی به بیان ویژگی های ادبیات مرثیه به ارث مانده از صفویه ایران پرداخت و گفت: زمانی که غرب در قرون وسطی در اوج ظلمت و تاریکی و جهالت قرا داشت، شرق عالم به محوریت ایران شاهد اعتلای فرهنگ غنی بود.

وی افزود:بعد از آن دوران غرب اب اعمال نفوذ و القای این اندیشه که دین از سیاست جداست،اعتقادات معنوی را از فرهنگ غنی ما پالایش کرد.

مرثیه فاخرترین ژانر ادبی عالم

مدیر شبکه تلویزیونی برون مرزی سحر با بیان اینکه اردبیل خواستگاه حکومت فرهنگ ساز صفویه است،به بیان تفاوت های ملاک سنجش فرهنگ و هنر در شرق و غرب پرداخت و گفت: هر چند" عینیت" ملاک سنجش فرهنگ غرب قراگرفته و "ذهنیت" بعنوان ملاک سنجش فرهنگ شرق معرفی شده است،ادبیات مرثیه به جای مانده از صفویه هرد دو ملاک را به حد کافی در خود جای داده است.

بحرالعلومی خواستار برگزاری کرسی های ویژه ادبیات مرثیه در دانشگاه های اردبیل شد و گفت: این نوع ادبیات در حال حاضر سرحدات جغرافیایی و سیاسی ایران را درنوردیده و به زبان آذری تسری ویژه ای پیدا کرده است،بطوریکه به فاخرترین ژانر ادبی عالم تبدیل شده است.

انتهای پیام/