پایگاه خبری تحلیلی ابصارخبر اردبیل ۲۳:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۱
وبلاگ زایش ذهن نوشت؛

اقتصاد نفتی، نقطه مقابل اقتصاد مقاومتی!

تاکید صرف بر افزایش تولیدات نفت خام و صادرات آن یکی از مشکلات و مواردی است که متاسفانه دولت به عنوان نقطه امید اقتصادی به آن نگاه می کند و موید آن است که هدف گذاری دولت بر اقتصاد نفتی است.

به گزارش ابصارخبر وبلاگ زایش ذهن نوشت: در شرایط کنونی کشور که مردم ایران از مشکلات بسیاری در حوزه اقتصاد درد می کشند و آمار بیکاری روز به روز نگران کننده می شود متاسفانه بدنه اقتصادی دولت تلاش خود را بر روی افزایش فروش نفت قرار داده و عملا چشم پوشی بر اقتصاد مقاومتی که یک اهرم قوی برای خروج کشور از تنگنای اقتصادی است، انجام می دهد؛ اقتصاد مقاومتی که تاکید دارد بر تبدیل نفت خام به محصولات بالادستی با ارزش و صادرات آن به کشورها و همچنین رفع نیازهای داخلی کشور از وابستگی به محصولات مشابه خارجی.

تاکید صرف بر افزایش تولیدات نفت خام و صارات آن یکی از مشکلات و مواردی است که متاسفانه دولت به عنوان نقطه امید اقتصادی به آن نگاه می کند و ابراز خوشحالی که در این خصوص انجام میدهد موید آن است که هدف گذاری دولت بر اقتصاد نفتی است.

اما قدم مثبتی که دولت باید بر آن تاکید داشته باشد و عزم خود را راسخ تر از پیش کند اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی است. حمایت از واحدهای تولیدی قدم مثبت دولت در این زمینه بوده اما اظهار نظر کارشناسان بر این است که حمایت از صنایع ضعیف و مشکل دار نباید موقتی باشد و باید این رویه همچنان تا زمان خروج کامل از رکود ادامه داشته باشد.

برخی واحد های تولیدی اکنون با معضلات متعددی ازجمله فرسودگی ماشین آلات، سوء مدیریت،کمبود نقدینگی و غیره مواجه‌اند و اعطای تسهیلات کم بهره می‌تواند بخشی از مشکلات آن ها را مرتفع سازد.  تزریق نقدینگی در بخش صنعت همواره یکی از راه های ایجاد رونق اقتصادی بوده اما واحد های تولیدی علاوه بر این  نیازمند حمایت های مختلف و همچنین ثبات در تصمیم گیری های کلان اقتصادی هستند.

این وام ها در کوتاه مدت بخشی از موانع تولید  را رفع ولی در طولانی مدت کارایی خاصی ندارد چراکه تزریق مالی درصنعت جزء سیاست های مقطعی از سوی دولتها بوده است. وجود تفکر صادراتی موجب می شود تا واحدهای تولیدی برای سودآوری بیشتراقدام به جذب و تامین سرمایه  کنند .

نگاهی به واردات کشور در سه ماهه 95

بر اساس آمار گمرک در 3 ماه منتهی به خرداد سال 95, 90 تن از انواع دگمه وارد کشور شده است. طبق آمار گمرک در 3 ماه منتهی به خرداد سال 95, 117 تن سشوار وارد کشور شده است. طبق آمار گمرک در 3 ماه منتهی به خرداد سال 95, 86 تن کالسکه وارد کشور شده است. طبق آمار گمرک در 3 ماه منتهی به خرداد سال 95, 6 تن از انواع کلاه وارد کشور شده است.

این آمارها اطلاعات مناسبی است که اقتصاددانان سیستم دولتی ایران میتوانند با تببین شرایط بهبود وضعیت حاضر و تدوین حمایت های لازم از واحدهای تولیدی کاهش محصولات فوق را رقم بزنند؛ چرا که محصولات حاضر به راحتی میتواند با برنامه های اقتصادی مناسب در داخل کشور تولید و موجبات کاهش ضربه به سیستم صنعتی ایران شود و همچنین رقمی از سیل بیکارانی که هر روز به جمعیت فوق اضافه می شود را التیام ببخشد. پیش از این در دولت های گذشته ایران طرح های مناسبی برای تولید در این ایران طراحی و تدوین شده بود و با این که از ضعف های نظارتی به اعطای تسهیلات برخوردار بود تا حدی گذرگاه های مشکل دار عرصه صنعت ایران را شناسایی می کرد. تشکیل تیم هایی از وزارت صنعت و اقتصاد برای شناسایی این گذرگاهها و تشویق سرمایه گذاران داخلی  برای حضور در عرصه تولید محصولات حاضر می تواند جزو فعالیت های مناسبی محاسبه گردد که حتی در دراز مدت ارز آوری برای کشور را نیز برای خود رقم بزند.

چرا که واردات کالای لوکس، دکمه، انواع جوراب، کلاه و ... تنها صنایع خرد داخلی را متحمل ضربه های شدید می کند و عدم اعمال محدودیت برای واردات این کالاها به مرور زمان بدنه صنعتی را تضعیف می کند.

در اقتصاد مقاومتی تاکید بر توانمندسازی صنایع داخلی شده و یکی از راههای برون رفت از محضلات اقتصاد صنعتی کاهش واردات محصولات بی رویه عنوان شده که دولت نیز در این زمینه می تواند با اعمال محدودیت ها مانع از ورود کالاهای لوکس مشابه خارجی شود و در صورت عدم مقابله با چنین پدیده هایی، سیستم صنعتی کشورمان در دراز مدت موجب ضربات سنگین صنعتی می شود.

انتهای پیام/