پایگاه خبری تحلیلی ابصارخبر اردبیل ۱۸:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۶
گزارش خبری؛

نشست استاندار اردیبل با دانشجویان استعداد درخشان دانشگاه محقق اردبیلی

استاندار اردبیل با حضور در دانشگاه محقق اردبیلی ضمن شنیدن دغدغه های دانشجویان استعداد درخشان از برطرف شدن مشکلات دانشجویان خبرداد و گفت: توسعه ارتباط دانشگاه با صنعت کلید حل مشکلات جامعه دانشگاهی استان است.

به گزارش ابصارخبر، بعد از ظهر امروز نشست پرسش و پاسخ دانشجویی به مناسبت روز دانشجو با حضور اکبر بهنام جو استاندار اردبیل و جمعی از دانشجویان استعداد درخشان دانشگاه محقق اردبیلی در سالن شهید خودسیانی این دانشگاه برگزار شد.

استاندار اردبیل در این نشست به وضع اقتصادی موجود در کشور پرداخت و گفت: علی رغم فشار همه جانبه دشمنان و تحریم های طاقت فرسا که استکبار جهانی بر کشور ما تحمیل کرده است تا ایران را از پیشرفت دور نگه داشته و زمینه های مذاکرات بعدی و سازش را دوباره برای ما ایجاد کند، فعالیت های خوب و قابل توجهی هم از لحاظ علمی و هم زیرساختی در استان اردبیل به خصوص دانشگاه محقق اردبیلی در حال انجام است.

وی افزود: پروژه های شروع شده در دهه های گذشته همچون کتابخانه مرکزی علی رغم تنگناهای اقتصادی موجود، در حال حاضر روند رو به جلویی را سپری می کند.

بهنام جو در ادامه سخنان خود  با انتقاد از زیرساخت های اردبیل، احداث هتل و مجتمع اقامتگاهی مدرن در دانشگاه محقق اردبیلی را قابل تقدیر دانست و گفت: پس از به بهره برداری رسیدن آنها، شاهد  برگزاری همایش های بین المللی و رویدادهای  جهانی در اردبیل خواهیم بود.

وی در ادامه سخنان خود به مهارت آموزی دانشجویان نیز اشاره کرد و گفت: مراکز آموزشی استان اردبیل در این خصوص در نقطه ضعف به سرمی برند چراکه عدم توسعه ارتباط دانشگاه با صنعت، موجب کاهش مهارت آموزی دانشجویان شده که در نتیجه دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی به دلیل فقدان مهارت لازم در سختی و مشکل به سر می برند.

استاندار اردبیل در ادامه  با انتقاد از مسئولان مرتبط در حوزه های دانشگاه و صنعت گفت: فضا باید طوری طرح ریزی شود تا ارتباط تنگاتنگی بین دانشگاه ها و صنایع استان برقرار شود چراکه مهارت آموزی دانشجویان زمینه های ورود آنها به بازار کار بعد از فارغ التحصیلی را به خودی خود فراهم می کند.

وی از مسئولین دانشگاه ها نیز خواست تا با راه اندازی رشته های مرتبط با نیاز استان و امکانات موجود در شهر، مبادرت به جذب دانشجو کنند تا بعد از فارغ التحصیلی شاهد ازدیاد بیکاران تحصیل کرده در استان نباشیم.

بهنام جو  به دغدغه های دانشجویان استعداد درخشان بعد از فارغ التحصیلی نیز اشاره کرد و گفت: دانشگاه ها باید با فراهم کردن زمینه های لازم، این دانشجویان را که پر از اندیشه های ناب و ایده های نو آورانه هستند تنها نگذاشته بلکه با برنامه ریزی منسجم از تفکرات این دانشجویان جهت کارافرینی و تبدیل علم به ثروت تلاش کنند.

وی در پایان سخنان خود به اقدامات صورت گرفته در حوزه های اجتماعی و اقتصادی در استانداری نیز اشاره کرد و گفت: از چند ماه پیش اقدامات خوبی در حوزه های آسیب شناسی اجتماعی و مسائل اقتصادی با حضور اساتید برتر دانشگاهی همچون دکتر نریمان و دکتر حسن زاده انجام گرفته است که قرار است این اساتید با استفاده از نظریات دانشجویان تحصیلات تکمیلی به خصوص استعداد درخشان، کارهای اساسی و زیربنایی خوبی در استان انجام دهند.

استاندار اردبیل به موفقیت های طرح جامع سلامت نیز اشاره کرد و گفت: در جهاد کشاورزی 180درصد اعتبارات اختصاص یافته در استان جذب شده و قرار است از محل روزنه های ایجاد شده برای استان، اعتبارات لازم برای تجهیز آزمایشگاه ها و پژوهشکده های استان اختصاص یابد که امیدواریم منشاء خیر و برکت و زمینه ساز توسعه بیشتر استان شود.

مرکز رشد دانشگاه محقق میزبان فارغ التحصیلان استعداد درخشان می شود

عزیز حبیبی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی نیز در این دیدار به بازسازی دانشکده ها، آزمایشگاه ها  و کارگاه های این دانشگاه اشاره کرد و گفت:علاوه بر هزینه کرد 8 میلیاردی ، 500هزار یورو نیز از محل صندوق ارزی به دانشگاه محقق اردبیلی اختصاص یافته که به محض دریافت صرف تجهیز آزمایشگاه ها خواهد شد.

وی در خصوص دغدغه های دانشجویان استعداد درخشان نیز گفت: مرکز رشد دانشگاه محقق اردبیلی از بسترهای مناسبی برای بهره مندی فارغ التحصیلان استعداد درخشان برخوردار است که در این زمینه فارغ التحصیلان علاقمندان می توانند با مراجعه به مرکز رشد دانشگاه از امکانات موجود جهت تبدیل ایده به فناوری و تبدیل فناوری به ثروت استفاده کنند.

حبیبی در بخش پایانی سخنان خود به سفر اتی رئیس جمهور به استان اردبیل نیز اشاره کرد و گفت: طی تمهیدات اندیشیده شده و ارائه اسناد لازم به دنبال جذب اعتبارات زیرساختی برای دانشگاه محقق اردبیلی هستیم تا با اتمام پروژه های دانشگاه، اردبیل به عنوان یکی از قطب های برتر علمی در کشور معرفی شود.

در ابتدای این نشست جمعی از دانشجویان استعداد برتر  و نمایندگان تشکل های دانشجویی به بیان دغدغه ها مطالب خود پرداختند.

سیاستگذاری مسئولان، در تامین معیشت مردم متمرکز شود

امیر خلیل پور نماینده جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی خواستار تقویت کرسی های آزاد اندیشی و تریبون های آزاد در دانشگاه شد و گفت: بررسی و ارائه مشکلات کلان دانشگاه، استان و حتی کشور از رسالت های دانشجویی است  که اگر با رویکرد انتقادانه بیان نشود حل شدنی نخواهد بود.

وی از مسئولان استان خواست تا با تقویت سعه صدر در خود و زیر مجموعه هایشان زمینه های حل مشکلات مردم را فراهم کنند.

نماینده جامعه اسلامی دانشجویان یکی از مشکلات اساسی مردم را معیشت نام برد و گفت: این برهه زمانی است که مسئولان می توانند با اتخاذ سیاست گذاری درست و مناسب از خون شهدا پاسداری کرده و در صدد رفع مشکلات مردم برایند.

درامدزایی رشته های زیست شناسی بیشتر از نفت است

نسترن حامد دانشجوی دوره دکتری رشته زیست سلولی نیز خواستار توجه به مقطع کارشناسی در دانشگاه ها شد و از مسئولین خواست تا بها دادن به دانشجویان علاقمند به پژوهش در دور های کارشناسی آنها را به تولید علم و دانش تشویق کنند.

وی با بیان اینکه رشته زیست شناسی از جمله رشته های مادر است گفت: متاسفانه به دانشجویان این رشته کم لطفی شده و ایده های آنها جهت تولید ثروت بها داده نمی شود.

وی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته از  دانش زیست شناسی بیشتر از نفت درامد زایی می کنند، خواستار توجه بیشتر مسئولان به رشته زیست شناسی شد.

بنیاد نخبگان از فارغ التحصیلان استعداد درخشان حمایت کند

زهرا تقی پور گیاه شناس اردبیلی نیز به طرح های حمایتی بنیاد نخبگان اشاره کرد و گفت: خود من پنجمین سال پیاپی به عنوان دانشجوی استعداد برتر انتخاب می شوم و طی این مدت کارهای تحقیقاتی خود را با حمایت های بنیاد انجام داده ام.

وی خواستار توجه و ارائه تسهیلات بنیاد نخبگان به فارغ التحصیلان استعددا درخشان شد و گفت: حمایت از فارغ التحصیلان استعداد درخشان باعث ایجاد انگیزه در سایر دانشجویان می شود.

از ظرفیت نخبگان در پروژه های بزرگ و ملی استفاده شود

وحید صفرنیا دانشجوی دکتری هواشناسی نیز به انتقاد از مسئولین در زمینه عدم توجه به بکارگیری نخبگان در پروژه های بزرگ و ملی پرداخت و گفت: بهتر است در پروژه های چون سد عمارت از دانشگاهیان حداقل به عنوان مشاور و یا ناظر استفاده کنید تا برای دانشجویان استعددا درخشان روزنه امیدی برای اینده ایجاد شود.

مسئولان از پروژه های کارآفرینی حمایت کنند

سجاد ابراهیمی دانشجوی نخبه و ممتاز دانشگاه محقق در سال 97 به بیان مشکلات دانشجویان تحصیلات تکمیلی در رشته مکانیزاسیون کشاورزی پرداخت و گفت: عدم توجه مسئولان به کارآفرینان نیز خود دردی است که گریبان گیر فارغ التحصیلان دانشگاهی در بازار کار شده است.

وی از استاندار اردبیل خواست تا با فراهم کردن شرایط لازم مسئولین زیربط را جهت ایجاد ارتباط با کارآفرینان جوان ترغیب کنند.

دانشگاه، ستاد انتخاباتی احزاب نشود/ مرکز تحقیقات دانشجویی راه اندازی می شود

علی نریمان نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه محقق اردبیلی نیز به تبیین فعالیت های بسیج دانشجویی در حوزه علمی و فرهنگی پرداخت و گفت: پیگیری نهضت مسئله محور، تشکیل هسته های مطالبه گر جهت پیگیری مطالبات مردمی و راه اندازی مرکز تحقیقات برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی از جمله رویکردهای جدید بسیج دانشجویی در دانشگاه ها است که ضمن حضور همه جانبه در میادین و عرصه های انقلاب همچنان از دستاوردهای انقلاب اسلامی در همه ابعاد پاسداری می کند.

وی در خصوص انتخابات نیز خطاب به مسئولان استان گفت: دانشگاه ستاد انتخاباتی نیست بنابراین عده ای از این مکان علمی برای رسیدن به اهداف خود استفاده نکنند چراکه ما دانشجویان انقلابی در این موسوم حساس هر لحظه در حال رصد امور هستیم و در صورت مشاهده به ذکر تذکر اکتفا نخواهیم کرد.

روحیه مطالبه گری در دانشجویان تقویت شود

ناطق دبیر شورای صتفی دانشگاه محقق اردبیلی تیز در این نشست به بیان مشکلات صنفی و رفاهی دانشجویان پرداخت و گفت: تا زمانیکه خود دانشجویان نخواهند و مشکلات خود را مطرح نکنند هیچ اتفاقی نخواهند افتاد.

انتهای پیام/ج