پایگاه خبری تحلیلی ابصارخبر اردبیل ۲۳:۴۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
گزارش خبری؛

خاطرات هوای پاک در گذشته ای نه چندان دور

هوای پاک واژه‌ای است که ما را با خود به خاطرات می‌برد. خاطره روزگاری که وقتی پنجره اتاقمان را باز می‌کردیم، آسمان را آبی آبی می‌دیدیم، با تمام وجود هوا را به ریه‌ها می‌کشاندیم، آنقدر عمیق نفس می‌کشیدیم که تک تک سلول‌های بدنمان از هوای پاک، تازه و پرانرژی می‌شد.

به گزارش ابصارخبر، هوای پاک را نمی توان خرید اما می توان ساخت، طبیعت در ابتدا همه‌چیز برای زندگی سالم را در خودش داشت. هوای پاک به اندازه کافی بود و نفس کشیدن در هوا برای سلامتی ضرر نداشت اما از وقتی انسان با کارهایش تعادل طبیعت را به هم زد، هوا دیگر پاک نیست.

چقدر باید پیام‌هایی را که برای هوای پاک منتشر می‌شوند بشنویم و گوش ندهیم؟ چقدر بشنویم که «با ماشین‌های تک سرنشین بیرون نیایید!» اما توجه نکنیم؟! چقدر باید بشنویم که «اتوبوس‌ها و وسایل نقلیه عمومی بهترین راه کنترل آلودگی شهر است.» ولی اهمیت ندهیم؟
 
خاطرات هوای پاک در گذشته ای نه چندان دور

هوای پاک واژه‌ای است که ما را با خود به خاطرات می‌برد. خاطره روزگاری که که وقتی پنجره اتاقمان را باز می‌کردیم، آسمان را آبی آبی می‌دیدیم، با تمام وجود هوا را به ریه‌ها می‌کشاندیم، آنقدر عمیق نفس می‌کشیدیم که تک تک سلول‌های بدنمان از هوای پاک صبحگاهی، تازه و پرانرژی می‌شد.

آن روزها این‌گونه بود اما این روزها نفس عمیق کشیدن در فضای بیرون،تنها رؤیایی محال است. سال‌ها است فراموش کرده ایم هوای تازه و پاک به معنای واقعی چیست و نفس کشیدن در آن چه صفایی دارد. سال‌هاست که در بیشتر روزهای سال، ماسک های تنفس ان هم از نوع فیلتردار پرمصرف ترین کالای هایپر مارکت ها شده است بطوریکه از خردسال تا کهنسال بدون آن از خانه بیرون نمی روند.

از نخستین دهه‌های قرن بیستم، به دنبال مشاهده ارتباط میان آلودگی هوا و تخریب محیط زیست، بسیاری از کشورهای صنعتی پیشرفته، تحقیقات و برنامه‌های علمی برای کنترل آلاینده‌های بسیار مضر را آغاز کردند اما متأسفانه در اکثر قریب به اتفاق کشورهای در حال رشد این مسئله آن طور که باید مورد توجه قرار نگرفته و وضعیت آلودگی هوا در شهرهای بزرگ روز به روز، رو به وخامت است.

هوای اردبیل پاک است!

سعید شهند مدیر کل محیط زیست استان اردبیل معتقد است؛ بیشتر آلودگی در هوای استان اردبیل ناشی از آتش زدن پسماند کشاورزی است که اگر  آموزش های لازم آموزشی برای کشاورزان داده شود در آینده شاهد کاهش این منبع آلودگی هوا در استان خواهیم بود.

وی با بیان اینکه آتش زدن پسماند کشاورزی یک عارضه در زمینه نابودی میکروارگانیسم های خاک است، می گوید: با تدابیر انجام شده تلاش کرده ایم که این رویداد دیگر در استان تکرار نشود.

ما اردبیل را به طبیعت زیبایش می شناسیم. به شهری که در مصاحبه با گردشگران عنوان طبیعت منحصر به فرد را یدک می کشد. اما کسی از دردهای محیط زیستیش نمی گوید. با وجود اینکه هوای پاک در اردبیل چون کلانشهرهای کشور نیست و اردبیل شهری پاک محسوب می شود اما باید دور اندیشی کرد تا در تنگ راه های کلانشهر شدنش مناطق بکرش به لطف ویلاسازی های قارچ مانند در معرض تخریب قرار نگیرد.

زنگ خطرهایی برای طبیعت بکر اردبیل

علی انوار فعال رسانه ای اردبیل از دردهای ناگفته اردبیل، این دیار کهن می گوید؛ از دریاچه نئورش که با استخر پرورش ماهی اشتباه گرفته اند. ازدریاچه شورابیلش که شیرینش کرده اند.

وی می گوید: ماهیان رودخانه بالیقلویش را با بستن آب هلاک کرده اند. منابع طبیعیش را به طمع نان به فرسایش کشانده اند. و اسف انگیز از همه ترک خوردگی هایی است که در نتیجه بحران آب در دشت اردبیل اتفاق افتاده است. خلاصه اینکه دامنه اسرسبز سبلان در دورنمای آینده همچون بیابان می نماید اگر به زنگ خطرها توجه نشود.

دچار روزمرگی های بدون خروجی شده ایم

حسین بدری پور عضو شورای عالی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز با بیان اینکه نباید قوانینی تصویب شود که موجب سواستفاده افراد از منابع طبیعی را فراهم کند، معتقد است: کشورهای پیشرفته هر وقت اشتباه کنند فورا دست به اصلاح می زنند اما در کشور ما دچار روزمرگی های بدون خروجی شده ایم.

مسیر هر جامعه سالمی از احترام به طبیعت می گذرد

صادق پناهی فعال محیط زیست اردبیل بر لزوم دوری کردن از نگاه نمادین به محیط زیست تاکید می کند و معتقد است که محیط زیست در اردبیل باید جدی گرفته شود.

 وی به نقش تشکل های مردم نهاد در راستای فرهنگ سازی در جهت حفاظت از محیط زیست اشاره کرده و می گوید: باید با یک عزم جدی از توانمندی های موجود در استان برای مصون نگه داشتن طبیعت زیبای اردبیل از گزند تخریب گام برداریم.

نویسنده ستون های محیط زیستی نشریات اردبیل معتقد است: جامعه ای که به محیط زیست احترام بگذارد به انسان نیز احترام خواهد گذاشت. و جمله ای که باید همگی برای همیشه به خاطر بسپاریم که مسیر هر جامعه سالمی از احترام به طبیعت می گذرد.

هوای پاک را نمی توان خرید اما می توان ساخت، طبیعت در ابتدا همه‌چیز برای زندگی سالم را در خودش داشت. هوای پاک به اندازه کافی بود و نفس کشیدن در هوا برای سلامتی ضرر نداشت اما از وقتی انسان با کارهایش تعادل طبیعت را به هم زد، هوا دیگر پاک نیست.

در واقع روز ملي هواي پاك ايجاد حساسيت در بين اقشار مختلف جامعه است و از آنجا كه كليد اصلي كاهش آلودگي هوا، مشاركت مردمي و افزايش هماهنگي بين بخشي است اين روز مي تواند عامل مهمي در ايجاد اين مشاركت و هماهنگي بين بخشي باشد.

انتهای پیام/ج