پایگاه خبری تحلیلی ابصارخبر اردبیل ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۷
همزمان با سالروز ورودآزادگان به میهن اسلامی برگزار شد؛

محفل خاطره گویی محرم در دوران اسارت + فیلم

پام یکی از ازادگان اردبیلی با بیان اینکه دوران اسارت برای ما بالاتر از دوران حضور در جبهه بود، گفت: دشمنان بعثی در اسارت رو به روی ما بودند و ما با اعتقادات اسلامی خودمان با آنها مبارزه می کردیم و در این راه نیز ازادگان به خوبی توانستند از آرمان های انقلاب اسلامی حراست کنند.

به گزارش ابصارخبر، محفل خاطره گویی محرم در دوران اسارت عصر امروز  با حضور علی واحد مدیرکل بنیاد خفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، جواد صبور پیشکسوت دوران دفاع مقدس و مدیرکل اسبق بنیاد شهید و امور ایثارگران به همراه 10 آزاده گرانقدر در محل باغ موزه دفاع مقدس اردبیل برگزار شد.

علی واحد مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در ابتدای این محفل خاطره گویی گفت: آزادگان در واقع سفرای جمهوری اسلامی ایران بودند که توانستند بخوبی از عهده ماموریت و وظایف خود در دوران سخت اسارت برآمده و برای انقلاب اسلامی افتخار افرینی کنند.

وی با بیان اینکه طبق برنامه ریزی قرار بود محفلی بزرگ با حضور بیش از 500 آزاده در اردبیل برگزار شود به بحران کرونا در کشور اشاره کرد و گفت: به ناچار مجبور شدیم این برنامه را به صورت بسیار محدود شرایط ابلاغی ستاد کرونا و با حضور 10 آزاده و رعایت فاصله اجتماعی برگزار کنیم.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در ادامه سخنان خود به دوران ورود آزادگان به اردبیل اشاره کرد و گفت: در ان زمان خادمی آزادگان را برعهده داشتم و خاطرات نابی از آن دوران به یادماندنی در ذهن است که فرصت بیان نیست.

در دوران اسارت بی کاری مفهومی نداشت

صادق پام یکی از آزادگان اردبیلی حاضر در این محفل به بیان خاطرات خود از اسارت پرداخت و گفت: ما در اردوگاه کمیته های فرهنگی راه اندازی کرده بودیم  و برای هر روز برنامه ریزی خاصی داشتیم بطوریکه در طول دوران اسارت لحظه ای بی کار نمی ماندیم.

وی با بیان اینکه دوران اسارت برای ما بالاتر از دوران حضور در جبهه بود، گفت: دشمنان بعثی در اسارت رو به روی ما بودند و ما با اعتقادات اسلامی خودمان با آنها مبارزه می کردیم.

پام به لحظه آزادسازی از اسارت نیز اشاره کرد و گفت: باور ما بر این بود که رزمندگان  خودمان ما را آزاد خواهند کرد و تصور اینکه روزی بعثی ها ما را آزاد کنند برای ما ممکن نبود و حقیقتا نیز می خواستیم که رزمندگان خودمان با حمله به بعثی ها ما را از بند اسارت آزاد کنند به همین دلیل وقتی هم که عراقی ها ما را برای زیارت کربلا می بردند ما امتنا می کردیم  و بر این باور بودیم که آنها می خواهند از ما به نفع خود سوء استفاده کنند.

وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه بر این باور بودیم که نباید در جامعه خودمان عقب بمانیم جلسات متعدد اخلاقی، اعتقادی ، فرهنگی و آموزشی متعددی برگزار می کردیم اما بعد از آزادی و برگشت به وطن دیدم نه تنها از جامعه عقب نیستیم بله جلوتر از آنها نیز هستیم.

این آزاده اردبیلی با بیان اینکه در دوران اسارت آگاهی و معرفت زیاد به چشم می خورد از وضعیت فعلی جامعه انتقاد کرد و گفت: ایثارگران اماده انتقال تجربیات خود در اسارت به نهادهای فرهنگی جهت ساماندهی به وضعیت فعلی هستند.

مظلومیت اسرای مفقودالاثر فراموش شدنی نیست

اروج زاده از آزادگان اردبیل که در اوج جوانی به اسارت دشمن درآمده بود و هم اکنون نیز بعد از ازادی از بند دشمنان همچنان در حال سپری کردن دوران خدمت خود در لباس ارتش است، به بیان تفاوت واژه های اسیر و مفقودالاثر پرداخت و گفت: اسرای مفقودالاثر در اوج مظلومیت بودند و بسیاری از آنها نیز مظلومانه به شهادت رسیدند چراکه مفقود الاثر همانگونه که از نامش پیداست در هیچ لیست و دفتری ثبت نشده بود و انگار وجود ندارد و هر بلایی هم که می خواستند بر سر اسرای مفقود الاثر می آوردند چراکه کسی جویای احوالشان نبود در حالیکه اسرای دیگر در عین اینکه سختی های دوران اسارت را تحمل می کردند اما در لیست ها قرار داشتند و از حق و حقوقی هرچند اندک برخوردار بودند.

عزاداری های ماه محرم در دوران اسارت فراموش شدنی نیست

عبداله محمدی دیگر آزاده اردبیلی حاضر در این محفل به بیان خاطراتی از برگزاری برنامه های مذهبی به خصوص ایام محرم در اردوگاه و دوران اسارت پرداخت و گفت: در دوران اسارت دو دست لباس زرد و سیاه به ما داده بودند و ما حق استفاده از لباس سیاه در مراسم عزاداری نداشتیم به همین خاطر در اوج گرمای تابستان عراق، لباس سیاه را زیر لباس زرد می پوشیدیم  و با سیاه کردن یقه ها و پوشیدن جوراب سیاه از لحاظ ظاهری عزاداری خودمان برای امام حسین(ع) در دهه اول محرم اعلام می کردیم.

وی با بیان اینکه ما برای انجام برنامه های عزاداری خودمان تدابیر ویژه ای داشتیم گفت: قبل از اینکه عراقی ها متوجه کارهای ما شوند عزاداری خود را انجام می دادیم.

آزادگان از آبروی ایران حراست کردند

یاور عبدی دیگر آزاده اردبیلی که از  16 سالگی در اسارت بود و نوجوانی و جوانی خود را در اسارت سپری کرده است به بیان خاطرات خود از دوران اسارت پرداخت و گفت: من در دوران اسارتم سه اردوگاه موصل، رمادی و عنبر را تجربه کردم که مرور خاطرات هریک از آنها مستلزم صرف زمان بسیاری است.

وی با بیان اینکه در اردوگاه موصل شکنجه های وحشتناکی روی رزمندگان انجام می دادند گفت: دشمنان در این اردوگاه 500 اسیر زیر 18 سال را جداکرده بودند و برای انها برنامه های خاصی داشتند که البته به یاری خداوند متعال به اهداف خود نرسیدند و آزادگان با وجود تحمل سخت ترین شرایط توانستند از آبروی ملت ایران محافظت کنند.

عبدی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان خاطرات خود از اردوگاه عنبر پرداخت و گفت: حماسه سازی های 6 آزاده در این اردوگاه زبانزد دوران اسارت است که مستلزم مستند سازی است تا جامعه ما با آگاهی از وقایع آن دوران قدر ایثارگری های ازادگان را بیشتر بدانند.

ارزش های دوران دفاع مقدی در جامعه ترویج یابد

امامی از دیگر آزادگان اردبیلی با انتقاد از جامعه فعلی گفت: مسئولان باید به فکر ترویج ارزش های دوران دفاع مقدس در جامعه شوند  چراکه اگر این ارزش ها که نتیجه خون شهدا است از بین برود در واقع انسانیت، شرف و عزت خودمان را از دست داده ایم.

همه دوران اسارت برای ما روز عاشورا بود

ذکریا شکری از آزادگان سرافراز اردبیلی نیز در این محفل با بیان اینکه همه دوران اسارت برای ما روز عاشورا بود، گفت: ما به خاطر فرهنگ و مکتب عاشورا بود که دوران سخت اسارت با افتخار سپری کردیم.

وی با بیان اینکه هر کس مکتب عاشورا را درک کند عزتمند خواهد شد، گفت: دفاع مقدس حماسه سازی های خود را مدیون فرهنگ عاشورا است.

بهمن میکائیلی، محمدرضا اروج زاده، صادق پام، میر محمود پور موسوی، جعفر امامی، ذکریا شکری، یاور عبدی، عبداله محمدی، عسگر نوروزی، فیروز علینژاد و جواد صبور از جمله آزادگان و پیشکسوتان ایثار و شهادت اردبیل بودند که در این محفل نورانی به بیان خاطرات خود از دوران اسارت و  محرم در اسارت پرداختند.

انتهای پیام/