پایگاه خبری تحلیلی ابصارخبر اردبیل ۱۱:۰۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۲

تربیت هنرمند، تولید و ترویج آثار هنری، مهمترین دغدغه متولیان فرهنگی و هنری استان

دیدار رو در روی مسئولین با اقشار مختلف و شنیدن دغدغه های آنها اقدامی شایسته تقدیر است. اگر مسئولین پس از نشست با اقشار و اصناف، بتوانند پاسخگوی مطالبات ایشان باشند و مشکلات و موانع موجود را مرتفع کنند؛ قطعا این دیدارها نتیجه ای مطلوب را در پی خواهد داشت.

به گزارش ابصارخبر، حاتم رسولی از هنرمندان اردبیل  به بهانه دیدار استاندار با هنرمندان اردبیل نوشت: دیدار رو در روی مسئولین با اقشار مختلف و شنیدن دغدغه های آنها اقدامی شایسته تقدیر است. اگر مسئولین پس از نشست با اقشار و اصناف، بتوانند پاسخگوی مطالبات ایشان باشند و مشکلات و موانع موجود را مرتفع کنند؛ قطعا این دیدارها نتیجه ای مطلوب را در پی خواهد داشت. 

عمده مطالبی که هنرمندان در این دیدار به آن اشاره کردند؛ حول محور حمایت از تولید آثار هنری و فراهم ساختن زیرساخت‌های لازم برای تربیت و توان‌مندسازی هنرمندان، آفرینش آثار هنری و ترویج و ارائه آثار به جامعه بود. این درخواست‌ها دقیقا همان چیزی است که در فرآیند تولید آثار هنری مورد نیاز می‌باشد و هنرمندان به حق این مطالب را ارائه نمودند. 

جایگاه نهادهای فرهنگی و متولیان امور هنری، سیاستگذاران و مسئولان در این فرآیند بسیار مهم و حائز اهمیت است. به نظر می‌رسد در تمامی مراحل این فرآیند یعنی تربیت هنرمند، تولید و ترویج آثار هنری، هنر و فرهنگ خصوصا در استان عزیزمان در رنج است. در حوزه تربیت و توانمندسازی هنرمندان، استان اردبیل فاقد دانشکده هنری‌ست، کلاس‌های آموزشی و کارگاه‌ها نیز با کمترین امکانات اداره می‌شوند و فعالان بخش خصوصی به دلیل هزینه بالا و صرفه کم کمتر به این قضیه وارد می‌شوند. آفرینش و تولید آثار هنری که به یک تراژدی تبدیل شده است. مشقاتی که هنرمندان در عرصه تولید با آن دست به گریبان هستند؛ بسیار زیاد است. حمایت‌ها هم از اسلوب و چهاچوبی مشخص پیروی نمی‌کنند و بیشتر قائم به فرد و سلیقه‌ای هستند. در این میان آثار هنری که برای تولید آنها باید هزینه های گزافی پرداخت کرد در عمل به محاق می‌روند و با وجود استعدادهای بسیار شاخص و بین المللی، تولیدات به میزان و مقداری که شایسته استان باشد تولید نمی‌شود.

در حوزه ترویج و تبلیغ محصولات هنری  نیز با توجه به اینکه تعداد گالری، نمایشگاه دائمی، بازارچه هنری، سالن تئاتر و سینما در سطح استان ناچیز و حتی در برخی موارد صفر است لذا عرضه محصولات و رساندن به دست مخاطب برای هنرمندان سخت و طاقت فرساست.

نکته‌ای که در این جا لازم است بیان شود و در صورتی که هنرمندان عزیز نیز موافق آن باشند می‌توان از طرق مختلف نسبت به پیگیری آن اقدام کرد؛ موضوع ایجاد درآمدهای پایدار برای حمایت از تولید و نشر آثار هنری می‌باشد. راه‌های مختلفی برای ایجاد درآمد پایدار وجود دارد. این که بتوان از شیوه‌های مناسب و معمول برای هر کدام از تشکل‌ها و انجمن‌های هنری که ذیل نهادهای رسمی مشغول فعالیت هستند؛ درآمد پایداری ایجاد کرد، قطعا خواهد توانست بخش مهمی از اعتبارات مورد نیاز برای فعالیت‌های هنری را تامین نمود و دغدغه هنرمندان را در تامین مالی تولید و ارائه آثار هنری رفع کرد. مسلما هنرمندان هیچ‌گاه صرفا به فکر انتفاع مالی از انجام فعالیت‌های هنری نیستند بلکه تلاش دارند تا با آفرینش آثار هنری، دین خود را به جامعه ادا کنند. بنابراین از مسئولین محترم استان در سطوح مختلف این انتظار وجود دارد که بتوانند از این ظرفیت نهایت استفاده را بنمایند. 

 

انتهای پیام/ج