کد خبر: 1117 ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۱

مهندسی صنايع غذايی در دانشگاه محقق راه اندازی شد

سرپرست دانشگاه محقق اردبيلی از راه اندازی رشته مهندسی صنايع غذايی در دانشگاه خبر داد و گفت: در پی موافقت شورای گسترش آموزش عالی، دانشگاه محقق اردبیلی در مهرماه سال جاری 45 نفر دانشجو در این رشته پذيرش خواهد کرد.

مهندسی صنايع غذايی در دانشگاه محقق راه اندازی شد

به گزارش خبرنگار ابصارنیوز، گودرز صادقی سرپرست دانشگاه محقق اردبيلی از راه اندازی رشته مهندسی صنايع غذايی در دانشگاه خبر داد و گفت: در پی موافقت شورای گسترش آموزش عالی، دانشگاه محقق اردبیلی در مهرماه سال جاری 45 نفر دانشجو در این رشته پذيرش خواهد کرد.

صادقی تصريح کرد: عليرغم اينکه استان اردبيل از قطب های کشاورزی در کشور است و ايجاد صنايع تبديلی و بسته بندی مواد غذايی از اولويت های مهم آن است، هيچکدام از دانشگاه های استان مجوز اين رشته را ندارند.

وی ابراز اميدواری کرد با فعال کردن اين رشته نيروی انسانی ماهر برای توسعه صنايع غذايی در استان تربيت و زمينه های کارآفرينی در بين جوانان استان در اين شاخه از صنعت فراهم شود.

مجموعه علوم و صنایع کشاورزی که با عنوان مهندسی کشاورزی توسط داوطلبان گروههای آزمایشی علوم ریاضی و علوم تجربی انتخاب می شود، به علوم و صنایعی اطلاق می شود که طی آن مواد خام غذایی گیاهی و حیوانی، تولید، برداشت و فرآوری شده، برای مصرف آماده می گردد. رشد بی رویه جمعیت همراه با کاهش منابع غذایی، اهمیت به کارگیری روشهای علمی موثر برای افزایش تولید محصولات کشاورزی و دامی، بهبود کیفیت و کاهش ضایعات این محصولات را آشکار می سازد و دست یابی به این اهداف در قالب رشته های مهندسی کشاورزی ممکن و میسر است. 
بدین سبب در آزمون سراسری، مجموعه مهندسی کشاورزی برای تربیت متخصصان این رشته در گرایشهای مختلف با مقاطع کارشناسی و کاردانی در نظر گرفته شده است. 

این رشته در گذشته با نام مهندسی کشاورزی – صنایع فرآورده های کشاورزی در دانشگاههای کشور ارائه شده و از سال 1371 به طور رسمی به علوم و صنایع غذایی تغییر نام داده است. کلیه عملیاتی که پس از صید و برداشت محصولات زراعی و باغی و یا ذبح دام انجام شده و مواد خام را به ماده غذایی آماده مصرف تبدیل می کند، شامل روشهای نگه داری، فرآوری، بسته بندی و... زیر مجموعه این گرایش می باشند. 
هدف از این رشته، تربیت نیروهای متخصصی است که بتوانند در زمینه هایی چون اجرای عملیات تبدیل مواد غذایی، نگه داری محصولات کشاورزی، کنترل کیفیت، کمک به طراحی و بهینه سازی خطوط تولید در کارخانه های مورد نظر فعالیت کرده هدایت، نظارت و مسوولیت فنی واحدهای تولید فرآورده های مختلف غذایی را بعهده گیرند. 

نیاز روز افزون جامعه به غذا و رشد بی رویه جمعیت و کاهش منابع غذایی، یکی از مهمترین مسائلی است که توجه دولتمردان، اندیشمندان و محققان را به خود معطوف داشته است. در این راستا، لزوم استفاده بهینه از منابع غذایی موجود و به کارگیری روشهای مطلوب نگه داری و جلوگیری از ضایعات بی رویه محصولات کشاورزی، تأمین منابع جدید غذایی، بسته بندی مناسب به منظور حفظ و بهبود کیفیت محصولات و ...، از جمله مواردی است که اهمیت آن بر هیچ کس پوشیده نیست. 
علاوه بر این، رشد و توسعه جوامع و پیشرفت علوم و صنعت، سبب پیدایش عادات و سبک های نوین غذایی شده، به گونه ای که نیاز به تنوع محصولات و پیدایش فرآورده های جدید غذایی و کمک غذایی به شکل روز افزونی احساس می گردد. بدین سبب رابطه مستقیم رشته صنایع غذایی با سلامت مردم و توجه خاص دولت و مردم به کمیت و کیفیت غذایی جامعه و ایجاد کارخانجات جدید صنایع غذایی و ...، همگی دلایل بارزی هستند که اهمیت این رشته تحصیلی را نشان می دهند. 

انتهای پیام