کد خبر: 1250 ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۷

مسئول تربیت بدنی بسیج دانشجویی استان اردبیل:

دانشجویان دانشگاههای شمالغرب کشور به قله سبلان صعود می کنند

مسئول تربیت بدنی بسیج دانشجویی استان اردبیل از صعود بیش از 500 نفر از دانشجویان دانشگاههای شمالغرب کشور به قله سبلان خبر داد و گفت: این صعود در راستای هداف ایجاد نشاط و طراوت و آمادگی جسمانی در دانشجویان بسیجی انجام می شود.

دانشجویان دانشگاههای شمالغرب کشور به قله سبلان صعود می کنند

به گزارش خبرنگار ابصارنیوز، علیرضا روحبخش مسئول تربیت بدنی بسیج دانشجویی استان اردبیل از صعود بیش از 500 نفر از دانشجویان دانشگاههای شمالغرب کشور به قله سبلان خبر داد و افزود: این صعود روزهای چهارشنبه و پنجشنبه( 11 و 12 شهریور ماه) این هفته انجام خواهد شد.

مسئول تربیت بدنی بسیج دانشجویی استان اردبیل هدف از این صعود را تقویت روحیه نشاط و طراوت در کنار حفظ امادگی جسمانی بیان کرد و افزود: در این صعود دانشجویان دانشگاههای آذربایجان شرقی و غربی،زنجان و اردبیل حضور خواهند داشت.

کوه سبلان:

سبلان (تلفظ نام در ترکی آذربایجانی: ساوالان)،از کوه‌های مرتفع ایران است که در شمال غرب این کشور و در بین استان اردبیل و آذربایجان شرقی قرار دارد. سبلان سومین قله بلند ایران (پس از دماوند و علم کوه) و یک کوه آتشفشانی غیرفعال است. ارتفاع قله این کوه ۴۸۱۱ متر است (در استان اردبیل) و در بالای قله آن دریاچه کوچکی قرار دارد.

سبلان به خاطر آبگرم‌های طبیعی دامنه کوه، طبیعت تابستانی زیبا و پیست اسکی الوارس مورد توجه گردشگران است.

کوه سبلان در 35 کیلومتری غرب شهر اردبیلو 25 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان مشکین شهر واقع است. از لحاظ تقسیمات اداری استان اردبیل، این کوه در مرز بین بخش مرکزی شهرستان اردبیل و بخش لاهرود شهرستان مشکین شهر واقع می باشد.این کوه در طول جغرافیایی ۴۷ درجه و ۵۰ دقیقه شرقی و عرض جغرافیایی ۳۸ درجه و ۱۷ دقیقه شمالی قرار گرفته‌است. برای این کوه عظیم ۶۰ کیلومتر طول و ۴۵ کیلومتر پهنا تخمین می‌زنند و سطحی که به وسیله آن در آذربایجان قرار گرفته نزدیک به ۶۰۰۰ کیلومتر مربع است.

کوهستان سبلان به طور کلی سه قله معروف دارد، قله بزرگ آن به سلطان مشهور است و دو قله دیگر آن به هرم و کسری مشهورند. کوه سبلان از مجموعه‌ای از ارتفاعات متعدد تشکیل شده که به موازات ارسباران ولی اندکی در شرق آن کشیده شده‌است. امتداد آن شرقی غربی است و از شرق و شمال و جنوب کوهی به نام قوشه داغ آنرا به رشته کوه ارسباران متصل می‌کند. در جنوب آن کوه بزغوش، که از سمت جنوب غربی به کوهستان سهند مربوط است، کشیده شده‌است.

قسمت شرقی کوه سبلان به قله آتشفشان سبلان که در بلندای ۴۸۱۱ متری قرار دارد، منتهی می‌شود. تمام قله‌های سبلان در همهٔ ایام سال پوشیده از یخ و برف‌های دائمی هستند.

در جبهه غربی قله سلطان و در کنار جانپناه، سنگی به شکل عقاب قراردارد که در طول زمان به نماد سبلان تبدیل شده‌است.این قطعه سنگ به شکل عقابی است که نشسته و سر را به سوی شرق چرخانده‌است.

انتهای پیام/