به گزارش ابصارخبر به نقل از ارس تبار، عصر پارينه سنگى حدود 750 هزار سال پيش آغاز شده است که به 3 دوره ابتدائي، ميانى و اخير تقسيمبندى شده است. اين عصر يک دوره کاملاً انسانى است. ابزارهاى اين عصر، به نسبت برحسب نياز و آگاهى و اراده انسان ساخته شده است.
به سبب وجود يخبندانهاى متناوب، کم بودن دانش بشرى و عدم ارتباط بين گروههاى انسانى تحول و تکامل فرهنگ در اين دوره بهکندى صورت گرفته است.
کاوشهایی که بوسیله باستان شناسان در اراضی آذربایجان به عمل آمده نشان می دهد که در این سرزمین از دوره پارينه سنگی نشانه ای از زندگی انسان بجا مانده است در دوران باستان گروههای انسانی در دشت پهنه ها وکناره های رودها پراکنده بودند و موطن و پناهگاه ثابت نداشتند.
بر همین اساس استان اردبیل برخوردار از جغرافیای قدیمی است و اکتشافات قدمت آن را مربوط به دوره پارینهسنگی یا قدیمیترین دوره ماقبل تاریخ انسان مرتبط میداند.
کریم حاجی زاده مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل در گفت و گو با خبرنگار ارس تبار به ضرورت تداوم کاوشهای باستانشناسی در محدوده استان تأکید کرد و افزود: استان اردبیل به لحاظ مطالعات باستانشناسی یکی از مناطق کلیدی و قدیمی سکونت انسان دارد.
وی با تاکید به اینکه برای جستجوی آثار پارینهسنگی باید درههای رودخانهای مورد بررسی قرار گیرد،گفت:از جمله در دشت مغان و به ویژه اصلاندوز لازم است کاوشهایی صورت گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با یادآوری کاوشهایی در سال 80 در این منطقه اضافه کرد: در دره رود ارس و قره سو نیز احتمال اینکه آثار دوره پارینهسنگی وجود داشته باشد، زیاد است و به همین دلیل محدوده سد خداآفرین مطالعه میشود.
انتهای پیام/