نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

پربازدیدترین ها

سرویس: سرویس خبری کد خبر: 10156 ۱۳:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۹

یک تاریخدان در جام رسانه امید مطرح کرد:

جایگاه اردبیل در همدلی و یکپارچه‌سازی ایران

یک تاریخدان گفت: اردبیل قطب سیاحتی مذهبی ایران است که در زمان صفویه فعالیت گسترده‌ای در همدلی و یکپارچه‌سازی کشور داشته است.

جایگاه اردبیل در همدلی و یکپارچه‌سازی ایران

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«ابصارخبر»، در «جام رسانه امید»، خبرنگاران و عکاسان در حال تهیه خبر و عکس از این رویداد 36 ساعته هستند تا در سریع‌ترین زمان آن را مخابره کنند. مسئولان، یکی پس از دیگری در خصوص پیشرفت‌های زیرمجموعه‌های مدیریتی خود سخن می‎گویند و در همین حین، نام یک کارشناس تاریخی به میان می‌آید که قرار است از پیشرفت‌های ایران اسلامی نسبت به قبل از انقلاب سخن گوید.

خسرو معتضد، تاریخ‌نگار و مورخ، طی سخنانی با اشاره به جایگاه ویژه صفویه در همدلی و یکپارچه‌سازی کشور ایران، اظهار کرد: اردبیل قطب سیاحتی مذهبی ایران است که در عصر صفویه اقدامات ارزنده‌ای در سطح کشور به ثمر رسانده.

وی در بخش‌های دیگر سخنان خود به سفر «پیترو دلاواله» به اردبیل اشاره کرد و افزود: او در خاطرات خود از مهمان‌نوازی‌‌ اردبیلی‌ها گفته و اینکه در سفر به سایر شهرها شاهد چنین امری در خصوص افراد خارجی نبوده.  

وی ادامه داد: او گفته است که وقتی از اردبیلی‌ها و این مهمان‌نوازی سئوال کرده است، آنها در پاسخ گفته‌اند که این پذیرایی، نذر شاه عباس صفوی برای شیخ‌صفی‌الدین است.

با ورود به این بخش در خصوص اردبیل- گرچه بسیار کوتاه- به یاد سخنانی از امام خمینی(ره) و امام خامنه‌ای(مد ظله العالی) می‎افتیم؛ سخنانی که هر یک در خصوص این شهرِ مذهبی، حکایت‌های بسیار دارد.

وقتی به این کلام امام خمینی(ره) در خصوص اردبیل می‎رسیم که فرموده‌اند: «این چه احساسی است که بانوان محترم و جوان‌های عزیز را از آن طرف کشور ( اردبیل و دشت مغان) آورده‏‎ ‎‏است و در یک همچو جایی تا مواجه بشوم با آنها و آنها هم مواجه با ما بشوند و درد‏‎ ‎‏دل‌هایی که آنها دارند و ما داریم در میان بگذاریم؟ غیر از شور اسلامی است؟ غیر اسلام‏‎ ‎‏اصلاً مطرح است پیش شما؟ شما برای یک تخت و تاجی اینجا آمده‌اید؟ برای یک‏‎ ‎‏استفاده مادی اینجا آمدید؟ می‌دانید که این حرف‌ها در اینجا نیست»؛ بیش از پیش درمی‎یابیم که باید بیشتر و بیشتر از تاریخ و پیشنیان بدانیم.

همچنین ایشان در توصیه به جوانان و حفظ ارزش‌های ملی و مذهبی فرمودند: «شما جوانها و شما‏‎ ‎‏عزیزانی که در اطراف مملکت هستید ( اردبیل و دشت مغان) ، همیشه برای اسلام هستید. و آذربایجان همیشه‏‎ ‎‏سنگر این کشور بوده است و حالا هم این سنگر هست، این سنگر تا آخر هم هست.‏ »

این کلام شاخص رهبر کبیر انقلاب اسلامی، همان را تا آن سوی ارس(آراز) می‎برد. به روزی که حتی برایش نام بزرگی چون «روز آذری‌های مسلمان جهان» نهادند!

۱۹ ژانویه، روز وحدت و همدلی آذری‌های مسلمانان جهان و به مثابه بازگشت فرزندی به آغوش مادر بود که باید در راستای گرامی‌داشت آن تمهیدات لازم به عمل آید.

این رویداد زمینه‌ای برای حفظ پیشینه آذری‌زبانان است و در این راستا نباید اجازه داده شود که مفاخر، شخصیت‌ها و آثاری که در طول تاریخ متعلق به آنها بوده است، از سوی عده‌ای دیگر مصادره شود.

خطه آذربایجان در طول تاریخ شاعران، هنرمندان، نویسندگان، فقیهان و سرداران با عظمتی داشته که به عشق اهل بیت(ع) به مردم خدمت کردند و باید چنین شخصیت‌هایی به دنیا معرفی شوند.

حفظ هویت تاریخی آذری‌های مسلمان جهان از اقدام‌های بزرگ و ارزشمند است و باید در کنار آن به نقش صفویه و قزل‌باشان در ایران هم بیشتر پرداخته شود؛ چرا که اردبیل به عنوان خاستگاه صفویان از جایگاه ویژه‌ای در این زمینه برخوردار است.

حضرت آیت‌الله امام خامنه‌ای(مد ظله العالی) نیز در مورد اردبیل فرموده‌اند: «من مایلم از زبان من این گفته شود که اردبیل در طول دوران‌های گذشته و در دوران انقلاب و در دوران نهضت اسلامی، نقشی مؤثّر و پایدار در آن راه‌هایی که به صلاح ملت و این کشور منتهی می‌شده، ایفا کرده است.»

همچنین رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال 1402 در سخنرانی خود در خصوص کنگره 3400 شهید استان اردبیل، فرمودند: ایران مدیون اردبیل است! به خاطر یکپارچه‌سازی و شیعه اسلامی.

حال وقتی از بهادر آذری جهرمی، سخنگوی دولت که برای بازدید از غرفه‌های خبری «جام رسانه امید» به گروه رسانه‌ای اردبیل می‎رسد در خصوص این فرمایش مقام معظم رهبری می‎پرسیم، می‎گوید: ایران نه تنها به خاطر یکپارچه‌سازی و اشاعه فرهنگ تشیع، که بابت خیلی چیزهای دیگر هم مدیون اردبیل و سایر استان‌های آذری زبان است.

کار گروه رسانه‌ای استان اردبیل در «جام رسانه امید» همچنان ادامه دارد.

خبرنگار: محمدحسین حسین‌پور

انتهای پیام