پربازدیدترین ها

کد خبر: 441 ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۴

محمد مهدی بابایی نوشت

ده راه شناخت منابع دکتری

وبلاگ تحقیقات درعلوم در وبلاگ خود علاوه بر معرفی مقالات علمی و اساتید علوم تربیتی دانشگاههای اردبیل ده راه نیز جهت رسیدن به شناخت منابع دکتری به علاقمندان معرفی کرد.

ده راه شناخت منابع دکتری
به گزارش ابصار نیوز،محمد مهدی بابائی در وبلاک خود نوشت:ما  چگونه می توانیم منابع درست مقطع دکتری را تشخيص دهيم؟
 
پاسخ به اين سوال هم مثل خيلي از سوالات كنكوري ديگر بستگي زيادي به رشته و درس مورد نظر شما دارد. در برخي رشته ها منابع كاملا مشخص و متمايز هستند و در برخي رشته ها منابع خاصي را نمي توان جامع و مانع دانست. در اين مطلب راههاي مختلفي را به شما معرفي مي كنيم كه مي توان از آنها براي انتخاب منابع كمك گرفت. توجه داشته باشيد كه ميزان مفيد بودن روش هاي مختلف هم بستگي به رشته شما دارد :
1- منابع آزمون كارشناسي ارشد
در بسياري از رشته ها يك يا دوعنوان از دروس بخش تخصصي مربوط به مقطع كارشناسي ارشد است. با توجه به اينكه اين دروس در آزمون كارشناسي ارشد نيز مورد سوال قرار مي گيرند و با در نظر گرفتن قدمت اين آزمون معمولا مشكلي در شناخت منابع اين گونه دروس وجود ندارد و باكمي پرس و جو از دوستان و يا گشت و گذار در نت مي توان منابع اين دروس را شناخت. 
 
2- بررسي سوالات سالهاي گذشته
به گفته مسولان سازمان سنجش آموزش كشور منابع آزمون سال جاري همانند سال گذشته است. اين موضوع سوالات كنكور را به منبع مهم شناخت منابع تبديل مي كند. با شناخت تحليلي سوالات تقسيم بندي مناسبي در سرفصل هاي مختلف مطرح در آزمون بدست مي آيد كه زير بناي خوبي براي انتخاب منابع مطالعاتي است.
براي اينكه جاي يك هشدار جدي خالي نماند اين را هم بگوييم كه تغيير روال سوالات هم ناممكن نيست پس صد در صد هم روي آن حساب نكنيد. به ويژه اگر روال قبلي چندان منطقي به نظر نمي رسد.
 
3- صحبت با اساتيد
به طور معمول اساتيد هم با مشكل منابع درسي دست به گريبان هستند. شناخت كتابهاي مناسبي كه مبناي تدريس قرار گيرند مستلزم مطالعه يا دست كم مرور آنها است. پس تجربيات اساتيد را هم از دست ندهيد.
 
4- سرفصل هاي مصوب وزرات علوم
در زمان تصويب هر رشته تحصيلي سرفصل هاي مطرح در هر درس نيز ارائه و تصويب مي شوند. مرور اين سرفصل ها مي تواند كمك ديگري در شناخت منابع باشد. براي دسترسي به اين سرفصل ها به سايت motaleat.sanjesh.org مراجعه فرماييد.
 
5- استفاده از تجربه كنكوري هاي موفق

 

6- استفاده از اينترنت
شما همين الان هم در حال بهره گيري از اين روش هستيد.
 
7- جزوات دانشگاه هاي مطرح
جزوه درسي دانشگاه هاي برتر معمولا منبع مناسبي براي كنكور به شمار مي روند.
 
8- جزوات موسسات كنكور
اگر مشكل مالي نداشته و فرصت كافي در اختيار داشته باشيد مطالعه جزوات موسسات مطرح در زمينه آزمون دكتري هم خالي از لطف نيست. اين جزوات معمولا چكيده كتابهاي مختلف مطرح در هر رشته هستند.
 
9- كتابهاي چاپ شده در انتشارات دولتي
انتشارات سمت شايد معروف ترين ناشر در اين طبقه بندي باشد. كتابهاي اين انتشارات به ويژه آنهايي كه عنوان كتاب دقيقا با عنوان درس مورد آزمون يكسان است معولا مفيد و موثر هستند.
كتابهاي انتشارات دانشگاه پيام نور نيز تا حد زيادي سرفصل هاي مصوب وزارت علوم را رعايت كرده اند و از اين لحاظ قابل تأمل هستند. نكته ديگر اينكه با توجه به تستي بودن آزمون اين دانشگاه (چه در آزمون فراگير و چه امتحانات پايان ترم) مي توان از تست هاي اين دانشگاه براي دروس ارشد بهره گرفت.
 
10- بحث و تبادل نظر
"همه چيز را همگان دانند". بحث و گفتگو با ديگر داوطلبان آزمون دكتري يكي از كاربردي ترين روشهاي كشف منابع و حتي شناخت طراحان سوال است.
 
انتهای خبر/ج
 

نظرات بازدیدکنندگان

120
۲۲:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۷

چرا وبلاگ آقای بابایی داخل سایت نیست. کلا خطا میده.


محسنی
۱۹:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۹

سلام. منبعی که آقای بابایی معرفی کرده اند من دکتری با رتبه زیر 20 قبول شده ام. تشکر ویزهای از این دوست عزیز دارم.


هادی
۱۵:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۵

آقای بابائی یک انسان شریف و فعالی در زمینه علمی می باشد اگر امکانش هست مطالب بیشتری از وی بخواهید.


ح.ک
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۴

مطالب این بخش خیلی مفید و ارزتده بود. از مدیر سایت تقاضا دارم که اینطور مطالب بیشتر درج شود. از آقای محمد مهدی بابائی کارشناس ارشد تحقیقات آموزشی هم تشکر ویژه ای دارم به خاطر مطالب مفیدشان.